Mizarstvo po meri

Mizarstvo po meriNekoč je bilo mizarstvo po meri vsakdanja zadeva. Potem so prišle v ospredje masovne prodaje cenejšega masovnega pohištva, danes pa prihaja mizarstvo po meri ponovno v ospredje. Zakaj?

Če ste v stanovanju, kjer imajo pohištvo narejeno po meri, to takoj opazite. Čudovito se prilega vsem stenam, odlično izkoristi prostor in je narejeno v stilu stanovanja v celoti. In ker danes ljudje dajemo vedno več poudarka na čimlepši dom, je vedno več povpraševanja za mizarstvo po meri.

Poleg tega se je spremenil tudi način gradnje hiš. Nekoč so bile hiše zgrajene v dveh ali treh nadstropjih, s tem da se podstrešni del ni uporabljal za stanovanje ampak za skoraj neuporaben podstrešni prostor. Danes pri gradnji hiše dajemo poudarek na funkcionalnosti in maksimalni izrabi celotnega prostora, zato ima svoraj vsaka nova hiša podstrešno urejene prostore. In prav ti prostori neklasičnih mer so glavni krivci, da je mizarstvo po meri vedno bolj zanimivo za večino iskalcev pohištva.


Ali ste vedeli?

Les je eden od surovin, ki ga je človek najprej pričel izrabljati. Načini njegove obdelave so se skozi zgodovino spreminjali.
 

 
Moderna tehnologija je naredila še en korak naprej v obdelavi lesa. Les in pohištvo lahko sedaj tudi umetno postarajo, da dobi lep starinski videz. Gre za poseben postopek toplotne površinske obdelave, s katerim ustvarimo videz obrabljenega oziroma starega lesa in posledično izdelka.

Kategorije